Píndoles informatives Edebé

Fem un bibliotràiler!1

1Llengua i Literatura 2n d’ESO. SA8: «Fem un bibliotràiler!».
Edebé, #DunaAltraManera.

Dirigit a: Educació secundària
Lengua Castellana

LAURA JACAS, AUTORA I PROFESSORA DE LLENGUA I LITERATURA, EXPLICA UNA SITUACIÓ D’APRENENTATGESón compatibles el foment de la lectura i les xarxes socials? A partir de la lectura d’una novel·la, l’alumnat haurà de crear un bibliotràiler, talment com si fos una pel·lícula, amb el propòsit de recomanar la lectura del llibre escollit a la resta de companys i companyes. Per què dur a terme aquesta Situació d’Aprenentatge?

Lectura profunda i crítica

El procés de lectura i comprensió d’un llibre varia en funció de la seva finalitat. En aquest cas, els lectors hauran de copsar quins són els aspectes positius de la trama: els personatges, la tria de la veu narrativa, el conflicte, l’ordre en el qual es presenten els esdeveniments més importants, etc.

SABER MÉS

Edició d’un vídeo i ús del llenguatge audiovisual

L’alumnat veurà que l’elaboració d’un bibliotràiler ha de tenir present uns requisits, com ara la durada, els efectes de so, si hi ha veu en off o apareixen paraules escrites amb el títol, un fragment o la valoració de la crítica literària. Per fer-ho, a més, és probable que utilitzin diferents plans i angles de visió, moviments de càmera; en definitiva, que emprin el llenguatge audiovisual.

SABER MÉS

Ús de les figures retòriques

L’elaboració del bibliotràiler es pot relacionar amb recursos lingüístics com les figures retòriques en el sentit que s’està promocionant un producte, una novel·la en aquest cas. Per tant, es treballaran recursos com ara la hipèrbole, la interrogació retòrica, l’asíndeton, l’antítesi i la paradoxa, per tal de persuadir els espectadors.

SABER MÉS