Píndoles informatives Edebé

El nostre equip d’especialistes en matemàtiques t’explica una situació d’aprenentatge

Alguna vegada t’has parat a pensar quants usos poden tenir les ombres?
Dirigit a: Educació secundària
Matemàtiques

Els teatres d’ombres, els projectors, els rellotges de sol, el mesurament de l’altura d’edificis… tenen en comú les ombres. Jugar-hi pot fer-te descobrir coses sorprenents. Et convidem a descobrir-les!

Connecta amb la seva realitat

Al llarg de la Situació, els plantegem qüestions que tenen a veure amb les ombres i amb com aquestes poden ajudar o influir en el seu dia a dia. Com ho fem a l’estiu per poder menjar a la terrassa sense que ens toqui el sol directament? Com hem de situar un para-sol perquè ens faci ombra on ens interessa? Tot un repte a desxifrar per al nostre alumnat!

SABER MÉS

Trajectòries? Focus? Perspectives?

Jugarem amb les ombres per figurar o simular situacions fictícies que en un determinat moment poden enganyar la ment de la persona que observa. Apropant o allunyant un objecte a un focus de llum, què aconseguim? Com es veu? Descobreix-ho!

SABER MÉS

Vivim envoltats d’ombres

Com és evident, les ombres no són un invent modern. Des que existeix la humanitat, vivim envoltats d’ombres molt dispars. Com les aprofitem? Els usos que els nostres avantpassats els van donar fa milers d’anys ens serveixen avui dia?

SABER MÉS

Reflexió i transferència dels aprenentatges

El tancament d’aquesta Situació és el moment de veure si el que han treballat i descobert els pot servir, i reflexionar-hi. Quines utilitats han descobert que, a priori, desconeixien? Quins altres usos els podem donar? Què més podem representar amb les ombres? Els convidem a reflexionar-hi en aquest apartat: Les ombres tenen molt a dir!

SABER MÉS