Píndoles informatives Edebé

Guanyar energia perdent salut?

Situació d'Aprenentatge de Física i Química de 2n ESO: Què hi ha darrere d'una recepta saludable?
Dirigit a: EDUCACIÓ SECUNDÀRIA
Biologia i Geologia

IRENE, AUTORA I PROFESSORA DE BIOLOGIA I GEOLOGIA, EXPLICA UNA SITUACIÓ D’APRENENTATGELa manera més propera de concienciar l’alumnat Aquesta situació d’aprenentatge té una relació directa amb la vida quotidiana de l’alumnat, el que permet l’intercanvi d’idees i experiències personals. Treballarem a partir d’un aprenentatge vivencial i crearem un impacte que perdurarà al llarg de la seva vida.

Les xerrades que solen impartir-se sobre salut i drogues tenen un impacte limitat, ja que en la nostra cultura s’estimula el seu consum i es minimitzen els riscos. En aquesta Situació d’Aprenentatge, mitjançant un treball més vivencial, l’alumnat pot prendre una veritable consciència dels riscos de les conductes addictives i se’l capacita per prendre les decisions més encertades en benefici de la seva salut.

Tot això els hi queda molt a prop

A aquesta edat, els importa molt estar plens d’energia. Però, a quin preu? En el seu camí cap al centre escolar, cada dia passen per botigues que els permeten adquirir determinats productes amb facilitat. Portant-ho al seu terreny personal, són conscients del que compren i dels efectes que té sobre la seva salut?

SABER-NE MÉS

Cal trencar els mites amb els quals viuen

Treballem els productes d’alimentació poc saludables: begudes de cola, productes amb sucre amagat. Aleshores podem passar a parlar de substàncies legals i il·legals. Aprofitem per concienciar-los sobre el gran problema de salut pública que representa l’automedicació. Els testimonis compartits fan prendre consciència dels riscos reals del seu entorn i els ajuda a reforçar la seva posició.

SABER-NE MÉS

Qui Qui no necessita una petita ajuda per entendre la seva addicció al mòbil?no necessita una petita ajuda per entendre la seva addicció al mòbil?

Hi ha addiccions sense substàncies i la més comuna entre els adolescents és l’ús de pantalles. Aquesta Situació d’Aprenentatge connecta amb les seves experiències reals: com afecta l’ús del mòbil a les relacions socials, a les hores de son… Alguns comparteixen la seva irritabilitat i nerviosisme quan no poden utilitzar el mòbil. Això ens permet donar nom a aquesta sensació: síndrome d’abstinència.

SABER-NE MÉS

Els preparem perquè prenguin decisions

El producte final a realitzar en acabar la Situació d’Aprenentatge els ajuda a treballar en grup i de forma col·laborativa. Per exemple, poden elaborar un anunci publicitari en el qual es pot veure que han consolidat els coneixements i estan més preparats per prendre decisions de manera autònoma.

SABER-NE MÉS