Píndoles informatives Edebé

Com s’apràn Coneixement del Medi en el projecte #DunaAltraManera?

Com s’aprèn Coneixement del Medi en el projecte #DunaAltraManera?
Dirigit a: Educació Primària
Coneixement del Medi

«Hem volgut plasmar el canvi legislatiu posant l’èmfasi en el fet que les Situacions d’Aprenentatge connectin amb el context real de l’alumne».Des del projecte #DunaAltraManera impulsem l’aprenentatge competencial amb una metodologia innovadora i amb clars beneficis en el procés d’adquisició de les competències i habilitats que es puguin dur a terme en contextos de la vida quotidiana. A Coneixement del Medi ho fem realitat… Descobrim com!

Treballar amb un mètode que fomenta la memòria i la pràctica repetitiva pot ser monòton per a l’alumne, per això, a Coneixement del Medi, plantegem una metodologia amb un enfocament competencial basada en reptes, problemes i situacions de la vida real, en definitiva, una proposta atractiva per a l’alumne.

Un repte que motiva i ensenya alhora

Amb les situacions d’aprenentatge tenim la possibilitat de traslladar situacions de la vida real a l’aula. L’assignatura de Coneixement del Medi que hem dissenyat permet abordar continguts com la climatologia, les latituds o la geografia, amb un clar enfocament motivador i centrat a aconseguir que l’alumnat sigui més competent, seguint les directrius de la llei.

L’estima pel medi que els envolta es plasma en cada Situació d’Aprenentatge, que vinculem als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

ENTREVISTEM ELS ESPECIALISTES

Connectem realitat i contingut

Treballem els sabers bàsics (antics continguts) permetent que l’alumne continuï veient aquesta connexió amb el seu entorn, amb el món real que l’envolta. Això, juntament amb el desenvolupament competencial que treballem entre Situacions d’Aprenentatge, ens garanteix que l’alumne aprengui i transfereixi a la seva realitat allò après.

ENTREVISTEM ELS ESPECIALISTES

Impacte en si mateixos la coavaluació

A Coneixement del Medi promovem un ús real del que aprenen, així com la reflexió necessària després del treball a classe. L’aprenentatge es torna efectiu i significatiu a través de les evidències que ens presenta l’alumnat, cosa que ens garanteix l’impacte positiu que té la metodologia aplicada basada en un desenvolupament competencial, tal com ens demana la LOMLOE.

ENTREVISTEM ELS ESPECIALISTES

Reforzamos la conciencia con el medio ambiente

A través de totes les Situacions d’Aprenentatge es treballa no solament perquè l’alumnat conegui el seu medi, sinó també perquè en tingui cura. A més, com a tancament del curs afegim a la proposta un projecte ApS (Aprenentatge i Servei) orientat a promoure un món més just, solidari i sostenible.

ENTREVISTEM ELS ESPECIALISTES