Píndoles informatives Edebé

Com s’apràn Religió en el projecte Lligams a Primària?

Com s’aprèn Religió en el projecte Lligams a Primària?
Dirigit a: Educació Primària
Religió

En el nostre projecte Lligams de Primària oferim una opció que situa l’assignatura de Religió en l’actual desafiament educatiu que aposta per les Experiències d’Aprenentatge com a proposta pedagògica competencial. Es tracta d’Experiències d’Aprenentatge (estimulants, significatives, integradores, contextualitzades…) compostes d’una sèrie d’elements que interactuen entre si i posen l’alumne com a protagonista d’un aprenentatge que, partint de l’aula, surt al món per millorar-lo.

Deixar entrar el món a l’aula

Partim d’una situació propera als alumnes que atén el seu desenvolupament psicoevolutiu. Els alumnes descobreixen una experiència humana que aconsegueix motivar-los. Els convidem a pensar i a reflexionar, activant els seus coneixements previs i posant l’accent en la interioritat i l’educació emocional. No podem oblidar la importància de la formació integral de la persona: l’important no és saber, sinó integrar-ho en la pròpia vida.

Facilitem que es trobin amb la Paraula de Déu i la seva concreció en la realitat actual.

VEURE VIDEO

En vista del missatge cristià

Inspirat en la visió cristiana de la vida i partint de grans preguntes, l’aprenentatge es construeix a través d’activitats competencials vinculades als sabers bàsics. La classe de Religió es converteix en lloc de:

– Trobada amb un mateix en la interioritat.
– Trobada amb la transcendència i la Paraula en els relats bíblics.
– Trobada amb els altres en la interculturalitat i la cultura religiosa.
– Trobada amb el nostre món, en el Pacte Educatiu Global i l’Agenda 2030.

VEURE VIDEO

Una aposta pels nous reptes educatius

Un disseny curricular nou que es fonamenta en metodologies actives (aprenentatge cooperatiu, cultura del pensament, ApS…) que afavoreixen la inclusió en el marc del DUA i que posen l’alumne en el centre d’un aprenentatge actiu i experiencial. La tecnologia és una eina que s’integra de manera natural en el procés de construcció del coneixement.

VEURE VIDEO

Millorem el nostre món

Un compromís que fa visible el que han après comprometent-se en la construcció d’un món millor. És el moment de la transferència a altres entorns, realitats… Els alumnes es converteixen en agents actius de la cura del seu propi entorn.

VEURE VIDEO

Un compromís en família

Les Experiències d’Aprenentatge desenvolupades a l’aula es podrien completar amb propostes per a la família que s’emmarquen en:

– Interioritat (persona).
– Compromís amb el món.

Que estan en estreta connexió amb la Clau 4 del Pacte Educatiu Global: «Tenir la família com a educadora primera i indispensable».

VEURE VIDEO