Píndoles informatives Edebé

Siguem virals!1 T'agradaria tenir 1 milió de seguidors?

Situació d’aprenentatge Matemàtiques: Siguem virals!

1Matemàtiques 2n ESO SA4:”Siguem virals”.
Edebé, #DunaAltraManera.

Dirigit a: EDUCACIÓ SECUNDÀRIA
Matemàtiques

ÁLVARO, AUTOR I PROFESSOR DE MATEMÀTIQUES, ENS EXPLICA UNA SITUACIÓ D’APRENENTATGEQuines xarxes socials són les preferides dels alumnes? La gran majoria de l’alumnat disposa de telèfons mòbils i utilitzen diferents xarxes socials. Però, què té a veure això amb les Matemàtiques que hi els ensenyem? Amb aquesta Situació d’aprenentatge ho descobriran.

Connecta amb l’alumnat

Apel·lem a les motivacions i interessos reals dels alumnes investigant temes com les xarxes socials i l’objectiu que persegueix cadascuna. En aquest cas, els plantegem el repte de debatre allò que els crida l’atenció quan veuen per primer cop un canal de vídeo online, un youtuber o qualsevol contingut en internet. Ho necessitaran!

SABER MÉS

Qui no voldria ser viral?

L’efecte viral s’ha posat de moda entre els adolescents i es dona quan un contingut assoleix un elevat número de visualitzacions. Com podem crear contingut matemàtic atractiu per un gran públic? Sempre hem de contemplar diferents punts de vista.

SABER MÉS

Que analitzin amb seny!

Durant la situació han de realitzar activitats matemàtiques per tal de fer un anàlisis sobre el nombre de seguidors, els “m’agrada” i el nombre de visualitzacions. Aquestes activitats estan alineades al nostre objectiu final de crear un canal de vídeo.

SABER MÉS

Obert a les seves idees

La implicació de l’alumnat ha de ser una part fonamental. Per començar a involucrar-los els hi plantegem l’opció d’escollir un nom pel seu canal. També acordarem que durant el curs s’hauran de comprometre a crear materials adequats per pujar al seu canal.

SABER MÉS