Sala de prensa

Què podem fer amb els plàstics abocats al mar?

17 de enero de 2022

Oberta la inscripció al nanoMOOC d’edebé

  • Els nanoMOOCs són un nou format audiovisual d’aprenentatge
  • El projecte nanoMOOCs, liderat per la UPF, forma part de la Comunitat RIS3CAT Media i agrupa 34 empreses, administracions, centres tecnològics i universitat.

Els nanoMOOCS provenen de d’hibridació dels Massive Open Online Courses que des de fa anys trobem a internet i han revolucionat l’aprenentatge online. Des dels primers MOOCs, llargs de duració i feixucs de continguts, hem après que reduint i centrant els vídeos en una competència podem fer que el procés d’aprenentatge sigui més efectiu. Aquesta és la principal singularitat dels nanoMOOCs: centrar-se en un contingut molt concret (una competència) i un temps breu (una setmana).

Obertes les inscripcions als primers cinc nanoMOOCs.

El projecte Què podem fer amb els plàstics abocats al mar? és el primer nanoMOOC adreçat a alumnes de 3r i 4t de Secundària.

Realitzat per Roser Sánchez, Natàlia Puche, Pep Molas i Oriol Sala, ofereix una formació breu i centrada sobre aquesta preocupant problemàtica mediambiental i té una duració d’entre 10 i 20 hores de dedicació realitzable en una mateixa setmana.

El curs té com a finalitat treballar a l’aula com resoldre el problema dels abocaments de plàstics al mar tot cercant solucions per eliminar el plàstic i reutilitzar-lo. El projecte, alineat amb els objectius de l’Agenda 2030, inclou l’ODS 13, sobre el canvi climàtic, l’ODS 14, sobre la vida submarina, i l’ODS 12, sobre la producció i consum responsables.

El curs és gratuït i els participants tenen la possibilitat d’un certificat verificable via Blockchain.

Amb aquest projecte Edebé segueix apostant per la innovació educativa amb els principals agents del sector nacional i internacional amb eines i solucions que afavoreixin l’impuls i la qualitat de l’aprenentatge a les escoles.